De fleste danskere er efterhånden klar over, at gaming er blevet en enormt stor industri. Der er i allehøjeste grad gode penge i at producere et populært spil, ligesom det viser sig, at der også kan gå hen at være penge i at spille et populært spil. Det er det efterhånden gamle men stadig enormt populære spil CS:GO et godt eksempel på. Ikke nok med at ungdommen finder videoer af det online, så er der altså også en anseelig mængde, ofte unge mænd, der tjener deres daglige løn på at spille spillet professionelt. Det vil altså sige, at de, på linje med en professionel fodboldspiller, spiller i turneringer, øver sig med holdet og får sponsorater.

CS:GO handler sikret af bitcoin

Det er dog langt fra det mest interessante økonomiske aspekt ved skydespillet CS:GO. Skal dette derimod adresseres, skal vi tale om handel og betting på CS:GO. Handel dækker i grunden over præcis det samme som i enhver anden kontekst. Forskellen er bare, at, da det omhandler en virtuelt spil, selvfølgelig også er virtuelle varer. Pengene er dog som oftest ganske ægte og byttes så til pænt udseende eller mere dødelige våben. Denne handel er dog ikke noget, udviklerne bag spillet selv står direkte bag. I stedet foregår det over en række tredjepartssider, og det forløber ikke altid lige vel. Så snart der er en tredje part involveret, er der for det første gebyrer på transaktionen. Derudover kræver det naturligvis også, at man stoler nok på tredjeparten.

I sidste ende kræver mange af de handler, der bliver foretaget med CS:GO varer også, at man stoler på sælgeren. Der er nemlig desværre set masser af eksempler på unge, der er blevet snydt for mange penge, når de alligevel ikke får den vare, der er blevet betalt for. Er man kendt inden for bitcoin og kryptovaluta ved man måske også, at det er netop den slags problemer, teknologien blandt andet er blevet udviklet til at løse. Netop derfor foregår flere og flere af disse handler også over bitcoin eller en lignende platform, der sørger for, at alle får det, de betaler for, og at man ikke behøver at skulle betale og stole på en tredjepart for at kunne gennemføre en handel.

CS:GO betting

Derudover findes der også det ovenfornævnte CS:GO betting på CSGO-Betting.io. Dette dækker delvist over det faktum, at mange, ligesom med fodbold, følger aktivt med i den professionelle liga og sætter penge på, hvem af de mange hold vinder. Det dækker dog ligeledes over den stadig større tendens online til at spille lotteriagtige spil om de våben, der ellers kun kan vindes i spillet. Mange lokkes ind med løftet om, at de nemt kan få yndlingsvåbnet ved at spille med. Det er desværre ikke sandt, men i langt de fleste tilfælde er der ikke noget skummelt ved selve siderne. Er man bitcoininteresseret, er der for eksempel også flere og flere af dem, der tager imod indbetalinger i form af netop bitcoin. Måske bliver gaming arnestedet for bitcoin og kryptovalutaer generelt.